Dirigent Harm Huson

​Breed repertoire

Harm werkt als zanger in een breed repertoire. Zijn uitvoerende werk concentreert zich voornamelijk op ensemblezang in bekende ensembles als De Nederlandse Bach Vereniging, The Amsterdam Baroque Choir en op muziektheater (als acteur en zanger) met moderne groepen zoals Vocaal Lab Nederland. Met de laatste groep legde hij eind 2011 de laatste hand aan een breakdance-opera, een eigentijdse mix tussen de barokke wereld van componist Monteverdi en de streetdance wereld van ISH Amsterdam. Een avondvullende voorstelling die gedurende de winter van 2011/12 langs de Nederlandse en Belgische theaters trekt.

Zangdocent

Verder geeft Harm als zangdocent workshops aan koren die zich willen verdiepen in onderwerpen als intonatie (zuiver zingen), klank verbetering, houding en adem. Hij is thuis in de wereld van zeer veel zangstijlen. Harm helpt vanuit zijn eigen ervaring als zanger graag koren en groepen op weg naar een betere koorklank en naar theatraal aansprekende uitvoeringen.

Live muziek

Behalve in concertzalen en kerken, heeft hij al veel op straat opgetreden, en ook in bejaardentehuizen, gevangenissen en in een serie nachtelijke openluchtconcerten op het Oerol Festival. Hij zong een van de hoofdrollen in Guus Janssens “Pinocchio in Love” met het Ricciotti Ensemble, een klein symphonisch orkest dat zich richt op het brengen van alle soorten stijlen muziek naar mensen die normaal niet in de gelegenheid zijn live muziek te kunnen horen: in ouderencentra, jeugdgevangenissen, Vogelaarswijken en achterbuurten.

“Er bestaat niets feestelijkers dan mensen met muziek verrassen”, zegt Harm daar zelf van.

Bezoek ook de LinkedIn pagina van Harm Huson