Maandagavond hebben we in een beperkte bezetting in de Leidse Burcht gerepeteerd. We waren sinds maanden weer bij elkaar en kunnen jullie zeggen: het smaakte naar meer!

Het was een proefrepetitie op verzoek van de Contactgroep Leidse Koren en de Gemeente Leiden. Inclusief dirigent was er plaats voor 20 deelnemers. Dit betrof de tweede proefrepetitie op de Burcht, waarbij er volledig volgens de RIVM-voorschriften en het protocol van Koornetwerk Nederland geoefend is. Anderhalve week geleden heeft het William Byrd Vocaal Ensemble een eerste proefrepetitie op de Burcht gehouden.

Door middel van deze proefrepetities wil men enerzijds het korenleven in Leiden na de lockdown weer een boost geven en anderzijds wil men aan de gemeente laten zien dat koren in staat zijn op een veilige manier te repeteren.

Van deze oefenrepetitie wordt verslag gedaan aan de gemeente en de CLK en zo hoopt men de repetities van de Leidse koren weer geleidelijk aan mogelijk te maken.

Oh ja, we hadden publiek. De poort op slot, want er mocht verder niemand in. Maar het publiek luisterde mee door de schietgaten. De kwaliteit van het filmpje waarop we inzingen is matig, want het is met een telefoon gemaakt.