Zaterdag 13 april traden ons Klein Koor van zeemanskoor Rumor di Mare en, onder meer, het duo Jules Deelder en de Leidse saxofonist Boris van der Lek op tijdens Record Store Day bij Velvet Music op de Nieuwe Rijn 34 in Leiden. Record Store Day is het grootschaligste kleinschalige muziekevenement ter wereld.

In Nederland veranderen die dag de winkelvloeren van meer dan honderd platenzaken in podia met meer dan 250 optredens van ruim honderd artiesten. Of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day, er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.

Het Leids zeemanskoor Rumor di Mare doet met het Klein Koor graag mee aan dit grootse en tegelijk intieme muziekevenement.

Tijdens Record Store Day komen meer dan 3000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. En dus ook in Velvet Music in Leiden. Dit unieke evenement vindt plaats in meer dan 2000 onafhankelijke platenzaken, in 23 landen verspreid over Europa, Amerika, Azië en Australië.

Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van eigenaren en medewerkers van onafhankelijke platenzaken in Baltimore, USA. De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Record Store Day US is ook nog altijd de ‘moederorganisatie’ van het wereldwijde evenement; de datum van RSD, de datum van de bekendmaking van de SD-releases en meer gebeurt op internationaal niveau en wordt bepaald door de organisatie in Amerika.

Programma in Leiden

11.30 uur              Thijs Boontjes

13.00 uur              Het Leids zeemanskoor Rumor di Mare

15.00 uur              Jules Deelder & Boris van der Lek

16.00 uur             Tim Akkerman

17.00 uur              Downtown District