Zaterdag 30 september 2017 heeft het Leids zeemanskoor Rumor di Mare de prestigieuze Gouden Zuidwester gewonnen tijdens het Shantyfestival ‘Rijn en Lek’ in Wijk bij Duurstede. Bekijk de fotoimpressie van de festivalorganisatie.

Publiek betrokken

Een groot deel van de eer van de jury ging naar onze dirigent Harm Huson. Harm werd vooral geprezen om de wijze waarop hij het publiek wist te betrekken. Het waren spannende momenten voor Rumor, want uiteraard werden eerst de derde-, tweede- en de publieksprijswinnaars genoemd. En dan wordt er natuurlijk ook nog eens gezongen. Maar het wachten werd beloond en we mogen voor de tweede keer de Gouden Zuidwester mee naar Leiden nemen. Eerder wonnen we naast de Gouden, ook al eens de Zilveren en Bronzen Zuidwester. Dinsdag gaan we het vieren tijdens de festiviteiten rond Leidens Ontzet en ik voorspel nu al dat er heel veel publiek op ons feestje zal komen…

Winnaar onder winnaars

Shantykoren uit het hele land traden op tijdens het 15e Shantyfestival ‘Rijn en Lek’ in Wijk bij Duurstede. Voor dit 3e lustrum kwamen 15 koren, die de afgelopen 14 jaar de 1e prijs of publieksprijs hebben gewonnen. Samen met “Tussen Rijn en Lek” brachten de 16 koren zeemansliederen ten gehore op acht verschillende podia verspreid over de historische binnenstad. 

Beste performance

Als winnaar van het shantyfestival namen we de Gouden Zuidwester in ontvangst. Volgens de organisatie: “De zuidwester beschermt de zeelieden tegen wind, neerslag, opspattend zeewater en koude. Om deze eigenschappen is de zuidwester gekozen als wisselbokaal voor het Shantyfestival Rijn en Lek. Deze wordt uitgereikt aan het shantykoor dat volgens de jury de beste performance heeft gegeven. Criteria zijn hierbij: Zang, muzikaliteit, muziekkeuze en uitvoering.”

 

 

Rumor di Mare bedankt allen die betrokken waren bij de voortreffelijke organisatie! Lees meer over de winnaars van het Shantyfestival Rijn & Lek Wijk bij Duurstede 2017 en download het magazine van het festival.